Je hebt vast een la vol in je kast, maar hoe bewust denk je eigenlijk na over je sokkenkeuze? Bij CADA is duurzaamheid een essentieel ingrediënt om zaken te doen en daarom hebben we er ook veel in geïnvesteerd om ‘groen’ te zijn. Dat heeft ervoor gezorgd dat wij het ‘MADE IN GREEN’ label hebben ontvangen; een label uitgegeven door Oeko-Tex, speciaal voor textiel producten. Maar wat is dat nou precies?

MADE IN GREEN BY OEKO-TEX®

MADE IN GREEN is een onafhankelijk label dat is uitgegeven aan textielproducten. Om dit te ontvangen, moet je aan een aantal zaken voldoen: de producten moeten zijn getest op schadelijke stoffen, vervaardigd zijn in milieuvriendelijke faciliteiten en onder sociaal verantwoorde arbeidsomstandigheden gemaakt zijn. En om dit zo transparant mogelijk te maken, kan elk van het MADE IN GREEN-label voorziene artikel, getraceerd worden aan de hand van een product-ID of een QR-code door de consument!

VISIE

Bij CADA voelen we ons niet alleen verantwoordelijk om sneakersokken van de beste kwaliteit te leveren. Ook geloven we dat we effect hebben op de wereld om ons heen en de mensen daarin. Met het MADE IN GREEN-label kunnen wij consumenten op een transparante manier laten zien dat wij er alles aan doen om op een verantwoorde manier te ondernemen.