De sok: het enige kledingstuk dat voor iedereen essentieel is. Sokken beschermen je tegen kou, blaren en vocht. Gek he? Dat we meestal toch kiezen voor die aanbieding met sokken die eigenlijk totaal geen comfort bieden? En dan hebben we het nog niet gehad over die sok die boven je schoen uit komt: een doorn in het oog. Maar waar moet je nou op letten bij de aankoop van een sok en wat zijn nou de echte do’s & dont’s? Wij leggen het je graag uit!

1 Hot & happening: Sokken in sandalen

Ja, echt. Nu hebben we de aandacht hé? In de 15e eeuw waren sokken in sandalen helemaal trendy. Helaas is dat anno 2020 echt niet meer oké. Vroeger werd de sok ook nog gezien als luxe goed, wat ervoor zorgde dat je voeten beschermd werden tegen invloeden van buitenaf. En ook vandaag de dag zouden we sokken op deze manier moeten bekijken. Want waarom dragen we anders sokken?

2 De welbekende hoge sok

Ook een hele grote don’t. Tenzij je een hele lange broek draagt of hoge laarzen. Maar met de zomer voor de deur kiezen we liever voor een ‘onzichtbare sok’ (ook wel sneaker sok) nietwaar? Die fijne sokken die niemand hoeft te zien, maar die wél het comfort bieden van een hoge sok: ideaal al zeggen we het zelf. Pluspuntje: je hoeft geen rekening te houden met de rest van je kleding!

3 De afzakkende sok

Net wanneer je de verstandige en vooral modebewuste keuze hebt gemaakt om van een hoge sok naar een onzichtbare sok over te stappen, krijg je dit. De sok zakt af. Daarom moet je er altijd op letten dat de sokken zijn voorzien van een ‘fixed grip’ technologie. Dit verzekert je ervan dat je sokken de hele dag mooi op hun plaats blijven zitten.

4 In geuren en kleuren

Na een lange werkdag wil je deze liever niet een tweede keer in geuren en kleuren beleven. Zeker niet wanneer je je schoenen uittrekt. Het grote nadeel (en tegelijkertijd een grote don’t) bij de meeste sokken is daarom ook vaak dat er gebruik is gemaakt van katoen: een materiaal heel goed vocht kan absorberen, maar niet afdrijven. Als de sokken eenmaal vochtig zijn, blijven ze dat ook. Kies daarom voor sokken met een wicking formule. Dit zorgt niet alleen voor een optimale vochtafvoer, maar ook voor goede ventilatie en een zacht gevoel!

Don’t: sokken met naadjes

En dan denk je de ideale sok gevonden te hebben. Hij voldoet aan alle bovenstaande punten en zorgt voor een hele comfortabele en tegelijkertijd modebewuste look. Tot het moment dat de naadjes beginnen te irriteren. Ook een echte don’t als je het ons vraagt, want sokken moeten fijn zitten. Daarom is dit het laatste, maar misschien wel belangrijkste punt waar je op moet letten: een seamless sok!

Als je nou denkt: waar vind ik zo’n ideale sok? Goed nieuws, je bent al op het juiste adres! En we hebben nog meer. Want onze sokken zijn ook nog afgewerkt met een geur remmende behandeling die de bacteriegroei en daarmee ook de bijkomende nare geurtjes minimaliseert. Wat wil je nog meer?