Grote kerels die hun tijger in de auto naast zich zetten. Welpjes die een ton opleveren aan kus- en knuffelmomentjes. En een gevaarlijke vete tussen een tijgerfokker en een dierenactivist. De Netflix-documentaireserie Tiger King trok in de eerste tien dagen in de VS al 34,3 miljoen bezoekers. Waarschijnlijk heb jij alle afleveringen inmiddels ook al gebinged? Benieuwd of je onderstaande collabs van Sneaker Freaker ook al voorbij hebt zien komen!

NIKE AIR MAX 95 ‘CAROLE BASKIN’

Hoewel Joe Exotic met stipt op de eerste plaats staat van excentrieke personages, staat zijn aartsrivaal Carole Baskin zeker op de tweede plek. Veel kijkers zijn het er online met elkaar over eens en denken dat Carole haar man aan een van de tijgers heeft gevoerd. Daarom past de Air Max 95 zo goed bij haar; de schoen is origineel gemodelleerd naar een menselijke voet. Met een patroon van luipaardprint en bloemen is de sneaker in staat om elke dodelijke allergie te triggeren!

NIKE AIR MAX PLUS ‘JOHN FINLAY’

Joe Exotic’s ex-man John Finlay is een van de karakter die het meest is veranderd sinds het programma. Hij start als een diehard fan van roze camouflage print, maar is later onherkenbaar met een set nieuwe tanden en inkt op zijn buik. Het contrast is goed zichtbaar op deze sneaker, samen met de – oh zo – romantische tekst “Privately Owned”, refererend aan de tijd dat John nog met Joe getrouwd was.

AIR MAX 1 ‘JOE EXOTIC’

Joe Exotic, dé ster van de serie, zit momenteel een gevangenisstraf van 22 jaar uit voor dierenmishandeling en het betalen van een huurmoordenaar om Carole Baskin om te leggen. Het zit hem niet mee, want hij moest recent ook al overgeplaatst worden naar een ziekenhuis omdat hij aan het coronavirus lijdt. Op de sneaker die bij hem past, houden gouden oorbellen de swoosh op zijn plaats. De hoeveelheid kitch wordt verder opgevoerd door een laag blauwe en gouden pailletten. Met wat tribals, dierenprints en een neon-hiel is dit wat ons betreft de perfecte sneaker voor deze voormalig dierentuineigenaar.