Sneakersokken van CADA die niet afzakken

10 jaar geleden bestonden ze waarschijnlijk niet eens en nu zie je ze overal: sneakersokken. Ook wel enkelsokkenno show sokken, kousenvoetjesinvisible socks en nog zo wat. Men draagt niet graag sokken in sneakers. Beter gezegd: men wil geen zichtbare sokken in sneakers. Evenzeer niet in een aantal andere schoentypen, zoals bootschoenenmocassinsloaferspumps, espadrilles of andere instappers.

Met blote voeten in schoenen geeft al snel last van zweetvoeten. Ziedaar het ontstaan van de sneakersok. Sommigen dragen het gehele jaar sneakersokjes en anderen dragen ze alleen tijdens de zomer onder de korte broek of rok. Let wel dat de sokken behandeld moeten zijn met een moisture wicking(zorgt er voor dat de sokken vocht afdrijven in plaats van op nemen) en dat je schoen ademend is. Als de sok van katoen is neemt deze vocht op waardoor de sok sneller af kan zakken.

Een groot aanbod aan sneakersokken en toch…

Er is heel veel te koop aan sneakersokken. En wat opvalt is dat vrijwel iedereen ontevreden lijkt over zijn sneakersokken. De twee meest gehoorde klachten zijn dat de sneakersokjes afzakken en dat ze helemaal niet onzichtbaar zijn, je ziet de sneakersokken gewoon zitten. Er zijn ook sneakersokken met anti-afzakmaatregelen. Dit kan zijn elastiek rond de wreef in de sok of een siliconen randje bij de hiel. Maar echt enthousiast hoor je daar niemand over. De afzak klachten lijken te blijven.

Eenmaal afgezakt zit een sneakersok echt heel vervelend. En dan sta je op straat dat sokje weer goed te doen. De toch-net-wel-zichtbaarheid is erg vervelend. Hier was het nu juist om tedoen, daarom had je die sneakersokken.

Sneakersokken zakken hierom af:

– siliconen niet op de juiste positie (in bovenste rand van de sok) zie FIXED GRIP technolgie
– verkeerde garens polyamide is rekbaarder dan katoen

© CADA